Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 steg till fler affärer via Linkedin utan att bli en "stansschimpans" - ExploreCurate

6 steg till fler affärer via Linkedin utan att bli en ”stansschimpans”


Linkedin har vuxit fram som plattformen för affärer. Med en rad nya funktioner under 2014 och en delvis ny design har t o m de under 30 år ”optat in”. Nu väntar vi väl egentligen bara på att Linkedin ska öppna sin plattform så att det kan utvecklas nya applikationer och nyttotjänster.

Fram till dess lär vi oss mer och mer hur vi gör affärer på Linkedin.

6 enkla steg hur du hittar och kontaktar de du vill göra affärer med

1. Sätt upp anpassade sökkriterier

Sätt upp sökkriterier för personer som du bedömer är rätt målgrupp. Spara sökningen och du får veckovisa mail med uppdateringar om nya personer som matchar sökkriterierna. På så sätt jobbar Linkedin för dig och du får kontinuerliga leads att bearbeta.

2. Spara sökträffarna som kontakter och tagga dem

När du hittar personer som du vill bearbeta vidare ska du gå till personens profilsida och klicka på stjärnan under namnet.

LinkedIn1_John_Smith.JPG

När du klickar sparar du personen till din kontaktlista och detta även om du INTE är ”connected” än. När du klickar på stjärnan får du upp en meny med “Note,” “Reminder,” “How you met,” och “Tag”. Välj ”Tag” och välj de kategorier som är mest relevant för den aktuella personen.

LinkedIn2_John_Smith.JPG

Du kan skapa nya ”taggar” för att organisera. Som t ex ”varma leads”. Jobba systematiskt och bygg upp en lång lista med leads.

3. Du behöver en ”relevant anledning” att kontakta 

Istället för att bara skicka generella mail behöver du skapa en bra och relevant ”trigger” för personen att respondera.

Se till att du hör till dem. Relatera din kontakt till ett aktuellt ämne, något personen själv har skrivit eller delat eller referera till det event du vet att personen deltagit på o s v.

Testa och se vad som fungerar, fortsätt och förfina. Följ upp och mät. Efter ett tag kommer du märka hur du börjar hitta retorik och timing.

4. Addera till företag på Google Alerts

Kolla av vilka företag personerna jobbar på och skapa en Google Alert för varje företag. På så sätt kan du följa företagen på ett enkelt sätt och använda den färska informationen i dina initiala kontakter med personerna. Ett grymt sätt att både bli och verka vara påläst, vilket alla uppskattar.

5. Skicka InMails till sina sparade kontakter

InMail är väldigt effektivt och absolut värt det premiumkonto du behöver. Dels sparar du väldigt mycket tid, men det handlar också om den ”miljö” som Linkedin blivit. Det är okej att ta den första kontakten och gör du det på ett bra och relevant sätt får du nästan alltid svar.

Över hela 60 % av första kontakter blir besvarade.

Dessutom har du inget att förlora. Skulle du inte få svar på ditt InMail kommer ditt ”klippkort” att vara intakt. Med ett premiumkonto får du 15 InMails per månad.

6. Bra överblick på kontaktlistan hjälper dig att skapa kontinuitet

Du kan alltid se hela din kontaktlista och du får reda på hur länge sen det var du kontaktade varje person och de du inte kontaktat kan du också sortera ut. På så sätt får du en väldigt bra överblick på dina leads.

LinkedIn3.JPG

Lycka till i din försäljning!

PS. Du vet väl att du också kan köpa trafik och målgrupp på Linkedin. Precis som på Facebook. DS.

Läs också:

LinkedIn – företagens primära val för content marketing

Så får du till den perfekta Linkedinprofilen

Utvärdering av Facebook, Twitter och Linkedin som köpta kanaler

 

, , ,