Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Android-app med virus nedladdad 10 miljoner gånger!

Android-app med virus nedladdad 10 miljoner gånger!


Säkerhetsföretaget Avast rapporterar att man upptäckt en ny sorts skadeprogram på Google Play Store. Plötsligt dyker det upp varningsmeddelanden när användaren låser upp telefonen, varningar som egentligen är reklam. Det intressanta med detta adware är att man hittat det i appar som har väldigt många installationer, exempelvis kortspelet Durak som har 5 till 10 miljoner installationer, även apparna IQ Test och Russian History är smittade.

Att man lyckats få ut apparna på så många enheter innan man upptäckts beror på att reklamen inte börjar visas förrän efter ca 30 dagar, vilket så klart gör att det är svårt att ha koll på vilken app det är som är smittad. Mer info finns på Techcrunch.

Läs även

Internet är inte alls så säkert som du tror. Lär dig hur du undviker att bli lurad, rånad och hjälplös

,