Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Digitalisering sätter press på juridiken - ExploreCurate

Digitalisering sätter press på juridiken


Köpa juridiska, automatiserade tjänster direkt i mobilen? Med ökande digitalisering pressas både priser och arbetssätt inom avtalsjuridiken.

Flera bolag erbjuder nu standardavtal via on-linetjänster bland annat för konsulttjänster, non-disclore agreements, avsiktsförklaringsbrev och så vidare. En del tjänster är så enkla att använda att kunden själv kan ta fram, skicka och signera avtal i mobilen. Dagens Industri skriver idag om en framväxande digital juridisk marknad, anpassad till kundens behov.

Absurda advokatkostnader kan vara ett minne blott, när standardavtal finns ett klick bort.

Naturligtvis kommer avancerade juridiska dokument fortfarande kräva expertis, rådgivning och långbänk, men det är glädjande att läsa att avtalsprocesserna anpassar sig till ett samhälle som behöver kunna svara på konsumentens behov och efterfrågan lika snabbt som du hinner tänka ”skiljedomstol”.

Google investerar i nätjuridik

Redan 2011 investerade Google i nätjuristen RocketLawyer,  som enligt egen utsago säger sig vara den snabbast växande juridiska on-lineverksamheten. Principen är en mindre månadskostnad och ett kvalificerat juridiskt stöd. I Sverige är bland annat Avtal24 verksamma inom branschen, och erbjuder hjälp till småföretag och privatpersoner.

Affärsmetoden känns oerhört intressant, inte Inte minst för oss inom varumärkesutveckling och innehållsleverans, där det på senare tid uppstått en tydlig skevhet mellan kundens behov av snabbhet och syndikatens juridiska stelbenthet. Ett område att hålla koll på!

Läs även: 

Kan du hålla mig skadeslös – för evigt?

Adwords är rena rama vilda västern

Digitalisering nästa för juridiken