Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så mycket trafik står Facebook för ... - ExploreCurate

Så mycket trafik står Facebook för …


Inga nyheter direkt, men man upphör aldrig att förundras över Facebooks totala dominans i konsten att driva trafik på webben.

Och det blir bara värre och värre. I en färsk analys av 300.000 sajter och över 400 millioner besökare, gjord av Shareaholic, tar Facebook ett nytt jättekliv och formligen krossar alla andra plattformar, inklusive Google.

Vid årsskiftet stod Facebook för 25 procent av all webbtrafik.

Det innebär en ökning med 277 procent på tre år, även om antalet användare vuxit med endast 60 procent under samma period.

Konkurrenterna då? Den enda plattformen som visar på positiva siffror är Pinterest, vars kurva startade att peka uppåt i mitten av 2011. Toppen nåddes i mars 2014, då Pinterest stod för dryga 7 procent av webbtrafiken, en siffra som sjunkit en aning i den nya rapporten, till 5 procent.

Övriga sociala nätverk i undersökningen visar under treårsperioden på minskade andelar av trafiken, inklusive Twitter och LinkedIn, och når tillsammans bara upp till runt 2 procent. Det är oklart varför inte Instagram finns med i undersökningen.

socialmedia_explorecurate

socialmedier2_explorecurate

KÄLLA: Contently.

LÄS ÄVEN

Facebook stryker media medhårs

Så mår Facebook anno 2015

Facebook Messenger testar röst-till-text konvertering