Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Sluta att vara en roll up-avdelning - content is king! - ExploreCurate

Sluta att vara en roll up-avdelning – content is king!


Varför måste man ändra sitt sätt att marknadsföra sig mot sin målgrupp? Jo, för målgruppen har ett nytt beteende kring hur de tar till sig ett budskap från dig. Det är nödvändigt att göra förflyttningen för att överleva. Detta är bara början.

Fundera på hur 90-talisterna och i synnerhet 00-talisterna tar emot information. De väljer själva. De är digitala från 2-årsåldern och är flitiga googlare från 6-årsåldern. De är i nästintill helt digitala och således är print döende. Man måste försöka ta till sig det. Man måste, i den mån det går, försöka visualisera den digitala framtiden. För att fatta storheten kan man titta på denna video. 

Ni som jobbar på en marknadsavdelning måste gå från att vara en roll-up-avdelning till att vara en avdelning som skapar innehåll och hänger med i det digitala. Ni måste förflytta er och anpassa marknadsföringen till den verklighet vi befinner oss i just nu. Och i framtiden.

Generellt så har människor tappat intresset för annonser. Man tittar inte på det. Man låter sig inte påverkas. Man vill välja själv vad man ska läsa. Man väljer det som är intressant, relevant och trovärdigt.

Dagens människa har möjlighet att få tillgång till i princip vilken information som helst på bara några sekunder. Var som helst. Mobilanvändandet ökar kraftigt.

Här måste företagen jobba lite. Vad söker deras målgrupp på, när gör de detta och i vilket forum letar de efter information kring er tjänst eller produkt. Vilken plattform använder de sig av? Er content marketing måste vara anpassad efter detta.

Förstudien är viktig och bör göras grundligt för att förstå hur beteendet ser ut. Efter det kan man börja med arbetet att förse dem med innehåll kring ämnet. Det är vettigt att vara mer generell. Sakta men säkert gå in och äga ämnet som relaterar till er business.

Ni ska vara experterna och det självklara valet när man vill lära sig, inspireras och få förtroende. Mottagaren ska känna att ni know your shit.

Vidare är det ju så att tidningsbranschen får det svårare och svårare att behålla läsarna. Och utan läsare finns det ingen att annonsera mot.

Bloggare, flitiga twittare och engagerande instagrammare är de nya publicisterna. Och ni. Varumärkena är också de nya publicisterna då de går över till att skapa innehåll istället för att köpa traditionell annonsering.

Väg in det när ni sätter er marknadsplan. Så börja med att fundera på vilket ämne ni skulle kunna äga och hur ni gör detta. När ni kommit på det har ni tagit det första steget till att gå över till content marketing.

Content is king!

Vi tror att du även kan vara intresserad av detta:

LinkedIn – företagens primära val för content marketing

Checklistan för alla som ska rekrytera en Content Manager

Är en bjudfylla content marketing?