Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Apples Swift ökar i populäritet

Apples Swift ökar i populäritet


Att Apples nya programspråk skulle bli populärt var det väl ingen som tvivlade på, att det skulle öka mer i populäritet än något annat språk gjort tidigare på samma korta tid var det dock få som väntade sig. Att Swift kommer att nå topp 20 har de flesta väntat sig, det är ändå efterträdaren till Objective-C vi pratar om. Den osannolika klättringen visar ändå det vi vet sedan tidigare – mobilt är stort och Apples plats inom det mobila är minst lika stor.

Stephen O’Grady, analytiker på Redmonk, säger:

Swifts ökning har aldrig tidigare skådats i dessa sammanhang. När vi tidigare sett en dramatisk ökning har det handlat om ett språk som klättrat 5-10 placeringar. Här har Swift klättrat 46 placeringar, från 68 till 22 på bara några månader.

De tjugo vanligaste programspråken:
1 JavaScript
2 Java
3 PHP
4 Python
5 C#
5 C++
5 Ruby
8 CSS
9 C
10 Objective-C
11 Perl
11 Shell
13 R
14 Scala
15 Haskell
16 Matlab
17 Go
17 Visual Basic
19 Clojure
20 Groovy

Självklart blir det svårare för ett språk att klättra ju högre placering det har, men det ska bli ytterst intressant att se hur listan ser ut om ett år när nästa analys är klar.

,