Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför man både älskar och hatar LEGO: Porr för content marketing-människor - ExploreCurate

Varför man både älskar och hatar LEGO: Porr för content marketing-människor


Jag älskar LEGO. Eller jag älskar LEGO´s geniala innehållsmarknadsföring. Storslagen är ordet. Porr för content marketing-människor. Som jag.

Jag älskar dock inte att kliva på LEGO-bitar som barnen slängt ut på golvet. Smärtan som uppstår när en legobit liksom borrar sig in i foten samtidigt som ilskan över att ungarna inte lääääär sig städa efter sig är monumental. Då hatar jag LEGO. Men bara då.

LEGO bestämde sig för att göra film. Det var smart för LEGO har ju en unik möjlighet att låta figurerna i filmen se ut precis som produkterna.

Filmen gick upp på bio i februari 2014 och har till dagens datum spelat in 460 miljoner dollar. Det är mycket och en ansenlig summa av dessa pengar hamnar ju hos LEGO. Utöver det springer kidsen till affären och köper filmrelaterade produkter. Eller de tjatar sönder oss föräldrar att vi tillsammans ska springa till typ BR Leksaker i Gallerian aka. ”Helvetet på jorden” för att köpa LEGO.

Tillräckligt många gånger står sådana som jag där i helvetet på jorden och genomför köpet och då är kedjan sluten. Jag och barnen har blivit content marketing:ade så att säga.

the-lego-movie

Filmen tilltalar både vuxna och barn och det lite underliggande budskapet att man ska använda sin kreativitet genom att tillsammans bygga LEGO når fram och det driver försäljning. 

Trots att LEGO och alla andra som producerar fysiska leksaker har fått mördande konkurrens av de digitala möjligheterna till lek så har LEGO fortfarande en given plats i hyllan i barnrummet. Med en grym content marketing-strategi kommer de vidare behålla platsen i hyllan tror jag.

Budskapet att att främja kreativitet är winning! Alla vill ju vara kreativa. Och alla vill vara den föräldern som uppmuntrar sitt barn att vara kreativ. 

Att lyckas med content marketing handlar om att lyckas med att få människor att engagera sig kring varumärket.

LEGO har imponerande närvaro på webben genom flera sidor som är vigda till en viss typ av LEGO. Lord of The Rings är ett exempel som fångar de upp de som har ett intresse och inspirerar och presenterar utbudet.

header_lord of the rings

Den bästa delen ur en content marketing-vinkel är dock My LEGO Network. Här kan alla dela sina Lego-mästerverk med andra LEGO-fantaster runt om i världen.

Sociala nätverk i egna kanaler kring varumärket är fint och mitt content marketing-hjärta pumpar hårt för det. Behåll kunden på plattformar som ni kontrollerar.

Så klart har även LEGO en mer traditionell fanklubb – LEGO Club. Medlemmarna får LEGO Club Magazine och inbjudningar till LEGO Offline Events där de kan träffa andra fans för att bygga. Och ska man åka och bygga med legopolare så krävs fler nya delar. Nya köp. Och så är kedjan sluten igen. De är content marketing:ade.

LEGO har ett imponerande följarantal i sociala medier. På Facebook t.ex. har de över 10 miljoner följare. Antalet följare i de flesta sociala medier-kanaler som de är närvarande i har ökat signifikant efter filmens premiär. LEGO håller också koll på aktuella händelser och sätter sin unika prägel på det. Bygger händelsen i LEGO. Genialt. Värt att kolla på. Kan ni också göra det?

legonyår

Jag tycker att det finns flera delar i LEGO´s strategi som är värt att titta lite extra på och bära med i tankarna när man sätter sin content marketing-strategi. Givetvis har ju de flesta inte lika hisnande budget för marknadsföring men alla kan plocka element och applicera på sin affär.

Här är några förslag:

1. DJUPARE BUDSKAP

Det är enorm fördel om det finns ett djupare budskap i ert innehåll. I LEGO´s fall är detta kreativitet. Hitta ert djupare budskap. Det finns alltid. Ett budskap med djup och genuinitet skapar trovärdighet.

2. BYGG EN GEMENSKAP

Bygg en gemenskap online kring varumärket. Sammanför personer med intresse för er och era produkter. De för talan åt er. Låt användarna attrahera nya människor genom att dela sitt innehåll skapat på er plattform. Användargenererat innehåll är fantastiskt! Givetvis är allt ovan mer trovärdigt än att ni står och skriker: – KOM OCH KÖP FÖR ATT VI ÄR BÄST!

3. INSANE HONESTY

Jag har skrivit om insane honesty förr. Läs det och låt dig inspireras. Just LEGO kanske inte gör detta men jag tycker alltid att man ska försöka inkludera ett mått av insane honesty i sitt content om man vågar och kan. (LEGO skulle kunna förvisso inkludera min beskrivning hur jäkla ont det gör att kliva på en förbannad legobit MEN att nyttan och kreativiteten som LEGO föder förlåter smärtan i förälderns fot. Typ.)

4. IDENTIFIERA INTRESSEN

Ta reda på vad er publik är intresserade av. Vad vill de ha? När ni vet. Ge dem det.

Lycka till med byggandet av relevant, aktuellt, trovärdigt och intressant innehåll.

Om du gillade detta, läs också:

Här är checklistan för alla som ska rekrytera en Content Manager

Restaurang Riche – en plats för framgångsbyxor, salongsberusning och grym content marketing

Källa: Newscred