Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 trender vi kan förvänta oss kommer att dominera CES 2015 - ExploreCurate

5 trender vi kan förvänta oss kommer att dominera CES 2015


Vi närmar oss världens största mässa för tekniknerdar. CES eller Consumer Electronics Show tar över Las Vegas 6-9 januari och vill du förstå hur stor mässa är kan du ladda ner den här CES kartan. Allt om CES 2015 hittar du på CESweb.org.

Här är de 5 stora trenderna på CES 2015

1. Det smarta hemmet

Nest Protect

Alla techbolag vill ha en bit av det smarta hemmet. Alla väntar på att Apple ska lansera sin HomeKit plattform och utmana Google’s Nest. Samsung, Honeywell och Schlage är andra företag som förväntas komma med nyheter under CES.

2. 4K

4K Sony event

4K är det nya högkvalitativa videoformatet som är just 4 gånger så högupplöst som HD. Vi kommer att få se alla TV-aktörers nya produkter som har eller stöder 4K.

3. Smartare wearables

Fitbit

Passiva tracking är yesterdays news. De nya smarta klockorna kommer att vara mer interaktiva och får flera användningsområden som t ex remotekontroll för TV:n, smarta hemmet och bilen. Alla är spända på att få se Apple Watch som lanseras i början av året.

4. Uppkopplade bilar 2.0

CarPlay

Apropå bilar kommer uppkopplade bilar att vara i fokus på CES 2015. Förra året lanserades Apple CarPlayAndroid Auto och Ford Sync. I år kommer vi att få se inbyggda system som kommunicerar med mobilen om alla aktörer bara kommer överens. Det handlar om biltillverkare, mjukvaruföretag och de stora tech jättarna. ”Self-driving” bilar kommer vi allt närmare och vi kommer att få se flera prototyper och BMW har sagt att de ska visa hur man parkerar en bil med mobilen via sitt ”parking via smartwatch”.

5. Virtual reality 

Oculus in action

När Facebook köpte Oculus Rift blev alla väldigt intresserade av virtual reality. Vi kommer att få se väldigt många varianter av VR headsets. Samsung och Google har visat att de kan skapa VR miljöer med en smartphone och de mobila kamerorna får allt mer avancerade 3D imaging technology. Räkna med att hela CES kommer att kännas som en virtuell värld!

Källa: CES 2015, Mashable, Wired, TechCrunch

Läs också:

65 digitala mediaexperter säger sitt om journalistikens 2015

Så fixar du en digital detox under ledigheten

Ge mig en nyhets-DJ … så dör webben före papperstidningen