Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så fixar du en digital detox under ledigheten - ExploreCurate

Så fixar du en digital detox under ledigheten


Om du känner att du fallit in i en alltför digital vardag är den långa ledigheten en perfekt tid att göra en ”digital detox”. Beroende på hur illa däran du är får du ta små försiktiga steg till att börja med så att du inte får en abstinenschock .

1. Sluta swipa

Som sagt, fyll förstafönstret med de allra nödvändigaste apparna och dra ner swipandet under helgerna. OBS 1! Nej, du får inte gruppera appar i förstafönstret. OBS 2! Glöm inte ringa appen.

2. Använd bara en digital device i taget

Sluta ”multitaska” och låt mobilen och paddan ligga när du tittar på TV.

3. Prioritera en social app

Normalt håller du stenkoll på alla dina sociala appar. Tvinga dig att möblera om på mobilen så att du bara har en social app i förstafönstret.

4. Umgås vid matbordet

Var en bra förebild och lämna mobilen i fickan (eller ännu bättre minst 5 meter bort) när det är dags att äta. Prova att hänga med i samtalet runt bordet och notera vilka som egentligen sitter där.

5. Prova att vara ensam på toaletten

Tillhör du dem som sitter med böjd nacke på toaletten kommer du troligtvis att känna dig förvirrad första gången du inte tar med dig mobilen dit. Men efter 2-3 försök utan mobil eller dator kommer du att märka att dina behov fungerar utan digital stimulans. En positiv bieffekt är att du spar tid vilket kommer att uppskattas av övriga i hushållet.

6. Vakna till en gammal väckarklocka

Väckarklockan på mobilen gör att första kontakten på den nya dagen blir just mobilen. Om du behöver hjälp med att vakna under ledigheten ska du plocka fram en gammal väckarklocka. På så sätt ökar möjligheten att du inte kommer att kolla mail, Instagram, Facebook o s v.

7. Försvinn in i julboken

Jul med Ernst : Mat Blommor & Fix (inbunden)

Om du har fått en bok i julklapp har du världens chans till att uppleva en helt nerkopplad stund. Unna dig att förlora dig i berättelsen tryggt förvissad om att världen därute klarar sig ett par kapital utan din bevakning.

Läs också:

Ge mig en nyhets-DJ … så dör webben före papperstidningen

Enkla checklistan för en lyckad kampanj i sociala medier

Hör upp, tidningschefer – dags att sikta in sig på nyhetstörstande Generation Y

 

, ,