Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Här är checklistan för alla som ska rekrytera en Content Manager - ExploreCurate

Här är checklistan för alla som ska rekrytera en Content Manager


Världens vassaste inom content marketing är inte bara skribenter. De besitter också konsten att förstå försäljning, psykologi, marknadsföring och hur man bygger varumärke. Självklart ska de även vara härliga människor. 

Företagen anställer Content Managers i rasande fart nu. Även titlar som Social Media Manager är hett och efterfrågan är stor.

Först nu har företagen fattat det där med att ha en person som är ansvarig för företagets kommunikation i sociala medier och innehållsmarknadsföringen.

Företagen skulle givetvis ha anställt dessa personer för minst 4 år sedan men istället delegerade man uppgiften till receptionisten utan att kontrollera om personen kunde skriva. 

Det fanns (och finns) mycket okunskap samt ointresse från ledande personer. Dessa personer trodde (och i värsta fall tror) att internet är en fluga.

Jag antar och hoppas att de idag har förstått hur viktigt det är. Tyvärr är de mest troligt redan omköra av de som faktiskt fattade. Nu ligger de hopplöst efter och måste hitta en vass Content Manager som hjälper dem att komma ikapp. Och det ska ske snabbt och då är det lätt att man slarvar under rekryteringsprocessen eller inte riktigt är säker på vad personen ska ha för kompetens. Men nu får ni svaret. Bra va?

Vad ska man klara av då om man söker dessa tjänster? Och vad ska företagen tänka på som anställer?

Här följer en lista som kan vara bra när man sitter i rekryteringsprocess just nu (funkar också för dig som är kandidat.)

1. Uppkopplad detektiv

När innehållet blir sökbart på google kan det redan vara inaktuellt. Det är ingen tvekan om att webben är en realtidsmaskin och så kommer det bli mer och mer. Mängden innehåll på the world wide web är vansinnigt stort  – som universum typ. Statiskt material håller inte. Duktiga Content Mangers har stenkoll på vad som skrivs i nyhetsmedier, bloggar och i sociala medier kring ert ämne.

De ska ägna sig åt undersökande journalistik och alltid ligga steget före.

2. Intervjuexpert

Content Managers måste förstå PR. De måste veta hur man pitchar för att lyckas få till feta intervjuer med relevanta personer som höjer nivån på innehållet. Samtidigt måste de fatta hur de ska formulera frågorna så att svaren genererar innehåll som är aktuellt, intressant och gärna kontroversiellt. Man får inte glömma att pressen läser ert innehåll också.

3. User experience-mästare

Content Managers måste ha förståelse för att innehåll behöver optimeras för mottagaren. Vill du att användaren ska plocka upp det i mobilen så ska innehållet också funka där. Greppar man det så skriver man korta meningar, stycken och väljer bilder som gör sig bra i en mobilskärm. (Denna text bör läsas på dator alltså.)

Optimering för web, mobil och platta är det vi jobbar med nu men man ska inte glömma att teknikplattformar kan komma att ändras drastiskt och snabbt.

Däremot förändras inte vikten av att behärska konsten att ständigt producera innehåll som övertalar, inspirerar och är trovärdigt.

4. Beteendepyskologi

Alla som arbetar med marknadsföring gör det för att förändra människors beteende.

Content Managers är inget undantag och det ska ligga i dennes intresse att bli hobbypsykolog. Content Managers ska alltid vara uppdaterad kring den senaste forskningen och nya rön inom beteendepsykologi och integrera detta sitt content.

5. Driva försäljning

Jag anser att personalen på företaget ska fatta att alla måste sälja. Jag kan tycka att folk är generellt är rätt trötta och förstår inte att man faktiskt är anställd för att bidra till att öka omsättningen.

Om din nyanställda Content Manager inte fattar detta kommer inte innehållet generera mycket. Faktum är att det är sjukt svårt att hitta personer som både är säljdrivna och samtidigt behärskar att få ner säljet i text. Givetvis ska de också ha koll på sökordsoptimering också.

6. Strategi

Strategin bör komma från Content Managern själv, i alla fall bör denne vara med i strategiarbetet. De ska kunna planera, projektleda, vara operativ, analytisk och förstå ROI.

Skribenter är kreatörer. En trött strategi från en ledning vars digitala kunskap stannar vid hur man att svarar på mail är förödande. Och tyvärr vanligt.

7. Vad är företagets vision?

Alla som jobbar med innehållsmarknadsföring står inför en utmaning att lyckas få företagsledare att formulera sina mål, visioner och innehållsbehov. Detta ska ju ligga som underlag för strategin. Det är rätt knivigt. Content Managern måste vara skicklig på kravinsamling, ställa rätt frågor och dokumentera allt.

8. Det personliga varumärket

Kolla upp hur personen driver content marketing kring sin egen person.

Bloggar personen? Är personen själv aktiv i sociala medier och har stort följarantal så är du nära en bra rekrytering.

9. Vass kurator

Content Managern ska kunna kurera. Man måste förstå att man inte kan skriva allt från grunden. Det tar vansinnigt mycket tid. Givetvis måste man förstå vad som är relevant för just er. Kurera mer säger jag för att publicera innehåll med hög frekvens. Denna lista är kurerad från denna bloggpost.

 

Stock market plunges

 

10. Affärsmannaskap

Vassa Content Managers blir betrodda rådgivare till organisationer. De översätter abstrakta affärsmål till grym content marketing. Personen ska ha koll på affärsvärlden och vara intresserad kring vad som händer.

Ser du att din nya Content Manager läser Financial Times och DI ska du vara nöjd.

 

strandvägen

 

Och till dig som söker jobb som content manager. Sätter du allt ovan så har du en ljus framtid framför dig. Du kommer kunna köpa en fet våning på Strandvägen inom ett par år och jag utgår från att jag är bjuden på inflyttningsfesten – jag älskar kalas! Och content marketing.

Lycka till!

PS. Dubbelkolla alltid att kandidaten inte är en narcissistisk psykopat klädd i Content Marketing-kostym. Det finns tyvärr alldeles för många av dessa ute på arbetsmarknaden. (Detta gäller samtliga rekryteringar.)

Källa: Written

Läs också:

Nu vill företagen anställa en narr!

Restaurang Riche – en plats för salongsberusning, framgångsbyxor och grym content marketing.

Hur du förklarar content marketing i en hiss.