Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hör upp, tidningschefer - dags att sikta in sig på nyhetstörstande Generation Y - ExploreCurate

Hör upp, tidningschefer – dags att sikta in sig på nyhetstörstande Generation Y


För oss som nära följer den digitala utvecklingen av nyhetssajterna, är det ständigt ökande intresset för millennials ingen överraskning.

En redan mäktig Generation Y,  med åren från 1980 till 2000 i sina pass och vars betydelse för nyhets- och innehållskonsumtionen världen över kommer att växa lavinartat inom den kommande tioårsperioden.

Svenska publicister står inför utmaningen att få millennials att överhuvudtaget läsa nyheter. Lokaltidningarna kämpar med att försöka sälja digitala prenumerationer till en generation som hellre tillbringar sin tid i sociala medier än på en tidningssajt. Det visar sig också tydligt i prenumerationssiffrorna, som för målgruppen under 40 år ligger långt under 10 procent.

Ingen lätt uppgift, den färska rapporten Svenskarna och Internet 2014 visade på fortsatta dystra siffror för millennialsgenerationen och konsumtionen av nyheter när det gäller dagstidningar. I snitt drygt en timme i veckan ägnas åt nyhetssajter, vilket är samma siffror som för 66-75-åringarna(!).

I USA fortsätter millennials att vara en imponerande trafikdrivande generation för publicister, både när det gäller de stora traditionella bolagen och mobilfokuserade startups.

Att namn som NY Times drar stora skaror av även de unga läsarna till sina sajter har överraskat tidningsbranschen, som misstänkt att de attraktiva åldersgrupperna var på väg att lämna kolosserna.

millennialsunika_explorecurate

Men, enligt sajten digiday.com visar siffror för oktober att av NY Times’ 64 miljoner unika besökare oktober, var över 20 miljoner, 32 procent, millennials. Ärorika The New Yorker visade på liknande andel millennials, två miljoner av 5.5 miljoner.

Av de ”unga” nyhetsproducenterna, låg t ex videosajten Vice på 25 miljoner besökare, varav 15 var millennials. Inte helt överraskande leds hela samlingen av BuzzFeed, som under oktober hade hela 74 miljoner unika besökare. 39 miljoner kom från åldergrupperna 18-34.

Det innebär att mer än hälften av alla webbläsande millennials i USA besökte BuzzFeed minst en gång under oktober, enligt analysföretaget comScore.

En mycket stor del av trafiken till nyhetssajterna kommer från sociala medier, och då främst Facebook. Företagets mobilapp hade under oktober 47 miljoner unika besökare i millenniumåldrarna 18 till 34, en ökning med åtta procent från samma period 2013.

Se där siffror som borde få ansvariga på svenska dagstidningar med (alldeles för låga) besökssiffror på sina sajter att vakna upp och se över (eventuella) strategier för sociala medier.

Det finns gott om millennials där ute. Något vi påpekat tidigare här på ExploreCurate.com.

LÄS ÄVEN

Årets hetaste ord på Google

Facebook stryker nyhetsmedia medhårs

År 2015 vill företagen anställa en narr

KÄLLA: Digiday