Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De tre sätten du ska mäta sociala medier på och 15 verktyg som hjälper dig göra det - ExploreCurate

De tre sätten du ska mäta sociala medier på och 15 verktyg som hjälper dig göra det


Nej, man kan inte bara kasta ut något i sociala medier och hoppas att det tar av ett par varv runt jorden. Faktum är att det blir allt tuffare att komma igenom bruset i sociala medier och det blir inte lättare av att de stora aktörerna allt tydligare vill få företagen att köpa annonspaketeringar av dem. Därför är det ännu viktigare att du har koll på dina sociala medier aktiviteter och här kommer de tre sätt du ska mäta sociala medier på.

1. Lyssna och lära

Genom att lyssna på vad som sägs om ditt företag, dina varumärken, produkter och tjänster får du hjälp med allt från nya idéer, produktutveckling, åtgärder som minimerar eller tar bort trösklar, irritation mm. På samma sätt kan du lyssna av dina konkurrenter.

2. Mät och analysera dina insatser

Genom att mäta  dina kampanjer och övriga insatser får du värdefull data att analysera. Gör du analyserna på ett bra sätt få du stöd i hur du ska förbättra din kommunikation för att nå fler, konvertera mer och hur du skapar lojalare kunder.

3. Upptäck viktiga påverkare

För att få förtjänad media behöver du identifiera de viktiga påverkarna. De ”hubbar” därute med superrelevanta nätverk för dig. Vilka är de och hur kan du få dem att gilla dig?

15 analysverktyg för sociala medier

FzTe1Zs

Källa: Tempocreative

Läs också:

Vad, När och Hur du ska publicera i sociala medier för att uppnå bäst effekt

År 2015 vill företagen anställa en narr

Senaste rapporten om mobilt och e-handel