Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
År 2015 vill företagen anställa en narr - ExploreCurate

År 2015 vill företagen anställa en narr


Arbetsmarknaden skriker efter ny typ av kompetens. Företagens förutsättningar förändras. Processerna måste gå fort. Företaget måste vara beredd på att förutsättningar för att synas och lyckas kan komma att ändras fort. Tjänster försvinner och nya tillkommer. Man måste vara rustad för det digitala nuet och i synnerhet den digitala framtiden. Det går sjukt fort. 

Jag tycker att man tydligt kan se att flera av tjänsterna kräver kompetens kring produktion av innehåll mot intressent. Content Marketing.

Kommunikationsproffsen Hammer & Hanborg har för Veckans Affärer räkning sammanställt 2015 års hetaste yrkestitlar.

Det här är de hetaste yrkestitlarna 2015 enligt Hammer & Hanborg:

Data Artist
– Big Data är ett universum och titeln beskriver en expert på att hitta och visualisera fakta från detta universum.

Software Agent

– I dag digitaliseras arbetsuppgifter och det krävs en kombination av en” human” och en digital resurs. Man förmedlar inte människor utan på konsultativt sätt råder organisationen kring vilken teknik de behöver.

Customer Interaction Manager
– Konsumenters krav på kommunikation ligger på individuella budskap och man förväntar sig att få interagera och vara en del av produktutvecklingen.

”Jag vill inte att ni ska sälja det ni vill producera, jag vill att ni producerar det jag vill köpa” är något en CIM säkerställer.

Gamification specialist
– Att motivera köp, göra en påverkan eller beteendeförändring genom belöningssystem kopplat till ett kommunikativt budskap är något en GS ansvarar för.

Digital Lobbying Strategist
– Att påverka genom digitala kanaler och sociala medier är en konst. Att tillvarata alla möjligheter som digitala kanaler har att erbjuda är vad en DLS gör.

Co-creation developer
– Att produktutveckla tillsammans med kunder och ha örat mot marken för att öppna upp samarbeten är dagens och framtidens sätt att arbeta.

Why Director
– Questions Not Answers – Framgången för framtidens ledare hänger på förmågan att ställa rätt frågor, frågor som leder utvecklingen framåt vilka bygger på reflektion och insikt.

Innovation Officer
– Focus on growth – att använda olika tekniker som digitaliseringen innebär och att ta tillvara på digitala möjligheter för innovation och samverkan över gränser för att hitta innovativa lösningar är det en IO gör.

Chief Listening Officer
– Inom kommunikation anses extroverta personer vara de mest framgångsrika men i dag är det interaktion som gäller och därför är det viktigt att lyssna in omvärlden.

Director of Audience
– Att vara samspelt med omvärlden, att känna sina kunder och ha förmågan att använda rätt budskap till rätt målgrupp vid rätt tid – det är essensen i denna roll.

Expectation Analyst
– Att involvera och utveckla utifrån förväntan och lyssna in. Att lyssna in kunderna och erbjuda det de vill ha. ”Great marketers will be replaced by great marketplace managers”

Nu kommer den bästa titeln och mitt absoluta drömjobb. Äntligen mössa med bjällror på arbetstid!

Chief Happiness Officer (Narr)
– Det är nyttigt att skratta, det gynnar både inlärningsförmågan och kreativiteten, det kan lindra stress och ökar vårt välbefinnande vilket leder till bättre affärer och lönsamhet.Tänk vad många chefer som borde ha narrkompetens men verkligen inte har det. Snart blir de utbytta mot en narr. Äntligen!

Källa: Veckans Affärer

Intresserade detta dig? Då borde du också läsa:

Restaurang Riche – en plats för framgångsbyxor, salongsberusning och grym content marketing!

Vågar du tillämpa ”Insane honesty” i din content marketing?