Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Big Data Analytics avgör vilket öl som ska säljas på ”Happy hour” - ExploreCurate

Big Data Analytics avgör vilket öl som ska säljas på ”Happy hour”


Liksom alla branscher, kan restaurangbranschen utnyttja den enorma potentialen i Big Data Analytics. Med varje produkt finns stora mängder data, alltifrån data i produktionsprocessen till data genererad av konsumenten. En av dessa produkter vi ska titta närma på är – öl.

Det kan vara uppenbart att stora multinationella företag, som till exempel Heineken, använder Big Data Analytics för att upptäcka nya insikter. Heineken använder Big Data i flera sätt, allt från att veta var i en Walmart butik en sixpack plockades upp, målgruppsanpassade kampanjer i Sociala Medier till en smart ölflaska som dansar efter musikens rytmer på fester. Men nu Big Data har också blivit tillgänglig för de mindre företagen och även för den lokala barägaren.

Den lokala barägaren kan nu börja använda data som genereras genom att servera öl. Dessa data ger värdefulla insikter och driver vinst för baren. Sensorer i bryggeriutrustning genererar alla möjliga uppgifter och data överförs via WiFi till en dator som analyserar all data i realtid. Analysen visualiseras på en App som sedan kan användas av barägaren.

Algoritmen analyser t.ex. vilken öl som ska vara på ”happy hour” och på vilken tid. Produkten är utvecklad av en israelisk startup som heter Weissbeerger. De samlar in stora mängder data som hjälper barägaren att sälja rätt öl, vid rätt tidpunkt till rätt målgrupp. Insikter från analysen hjälper barägaren att förstå vilka märken som är mer populära än andra, samt på vilka datum och på vilka tider vissa ölsorter konsumeras.

Mer detaljerade analyser hjälper barägare att bättre anpassa sitt erbjudande för sina gäster, vilket leder till nöjdare kunder och högre vinst, i vissa fall upp till 80%.

Källa: bigdata-startups.com

Skriven av Pär Hellström.

,