Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
TV äger dig fyra timmar om dagen - ExploreCurate

TV äger dig fyra timmar om dagen


Dags att skjuta sig lite lite i foten kanske. Men det piggar upp. Vi som tjatar om att det är innehållet som är kung och att allting utgår från innehållet har ju rätt. Såklart.
Men ofta tänker vi inte på allt innehåll som innehåll. Debatten om vad som faktiskt är innehåll rullar också på och vi ska inte fördjupa oss i det här och nu, gärna någon annan gång.

TV är också innehåll
TV till exempel kretsar helt runt innehåll även om affärsidén för de flesta kommersiella kanaler är att sälja reklam kring innehållet.
Inte innehållet i sig. Vilket en del fortfarande tror.
Ibland glömmer vi bort att traditionell TV och rörlig bild är det dominerande mediet. Genomslagskraften är enorm. Fortfarande. Innehållet i TV-rutan oavsett var den visas är också en motor för en massa nytt innehåll som genereras i olika kanaler. Som i sin tur kan ha som affärsidé att sälja reklam runt innehållet, och inte just innehållet i sig. Ganska spännande egentligen, hur långt är innehållssnöret?
Scrolla igenom ditt Twitterflöde en fredagkväll så ser du att det är ganska långt.

Nu visar den senaste mätningen från MMS att vi ser mer på TV än förut. Fyra timmar om dagen. En halv arbetsdag. TV äger alltså fortfarande. Så från och med nu gör du en liten film av selfien. Inte stillbild. Tänk rörligt.

Läs mer om MMS mätning.