Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 definitioner av Content marketing - ExploreCurate

5 definitioner av Content marketing


Vad är Content marketing? Ja, många företag har ställt den frågan under året. Till sig själva, till konsulter och till olika branschorganisationer. Vi har en känsla av att definitionen av Content marketing utvecklas i takt med att företagens erfarenhet ökar.

Här är 5 definitioner av Content marketing från aktörer som borde veta

1. Curata 

Innehållsmarknadsföring är processen för att utveckla, genomföra och leverera det innehåll och värde som behövs för att skapa, vårda och utöka ett företags kundbas. Content marketing processen omfattar: strategi, utveckling av innehåll, utveckling av värde och kanaler som möjliggör marknadsföring, inkommande marknadsföring och försäljning.

2. IDC 

Innehållsmarknadsföring är en marknadsföringsteknik som innebär att publicerat innehåll och mediekanaler används för att påverka köparens beteende och stimulera åtgärder som leder till kommersiella relationer. Optimalt anpassat Content marketing levererar användbar och relevant information istället för subjektiv produktinformation.

3. Altimeter 

8 typiska användningsområden för Content marketing:

Producera: Kreera, Kurera och Aggregera

Förfina: Optimera, Analysera, Publik och målgrupp, Distribution

Styra: Arbetsflöde, Relevans

4. Content Marketing Institute

Innehållsmarknadsföring är en marknadsföringsteknik som handlar om att skapa och distribuera värdefull, relevant och konsekvent innehåll för att attrahera och fånga en tydligt definierad målgrupp – med målet att driva ett lönsamt kundagerande.

5. Forrester

Innehållsmarknadsföring är en marknadsföringsstrategi där varumärken skapar intresse, relevans och relationer med kunder genom att producera, kurera och dela innehåll som tilltalar kundernas behov och leverera tydligt värde.

Källa: Curata

Läs också:

93 % tror att content marketing är nödvändigt

10 insikter direkt från Content Marketing Summit London

De 50 viktigaste Content marketing verktygen