Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nu blir det lättare att rapportera näthat på Twitter - ExploreCurate

Nu blir det lättare att rapportera näthat på Twitter


Nu har Twitter meddelat att de gör det lättare att rapportera tweets som bryter mot reglerna. Processen ska förenklas och även användare som inte direkt berörs av missbruket ska också kunna rapportera dem.

Att blockera folk har tidigare bara betytt att de inte dyker upp i ditt flöde och inte kan kontakta dig. Men nu hindras de också att se din profil. På en samlingssida kan de se vilka du har blockerat och även redigera den listan.

Anledningen som fick Twitter att till sist reagera på kritiken ska enligt The Verge vara de trakasserier som riktats mot kändisar världen över. Till exempel Gamergate och inläggen som fick Robin Williams dotter Zelda att lämna Twitter. Bättre sent än aldrig.

Förändringarna började gälla 2 december och gradvis kommer verktygen göras tillgängliga för användarna. Fler förändringar är också att vänta.

Källa: IDG

Läs även

Så får du fler följare på Twitter

6 saker du behöver ha koll på om du vill lyckas på Twitter

 ,