Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Han är första nyhetsankaret på Facebook - ExploreCurate

Han är första nyhetsankaret på Facebook


ABC News är det första av de större nyhetsbolagen som lanserar specialproducerade nyhetssändningar för Facebook.

”Facecast: The One Thing” visas varje vecka, måndag till fredag, och är en sammanfattning av dagens toppnyheter och aktuella ämnen.

David Muir från World News Tonight är också det första välkända nyhetsankare som leder den här typen av specialproduktion för sociala medier, konstaterar ABC.

Efter de första två timmarna hade nyhetssändningen visats 50.000 gånger på Facebook, vilket ABC betraktar som en klar framgång även om det är tämligen blygsamt jämfört med TV-nyheternas dagliga 9,2 miljoner tittare.

Att konsumtionen av video på den mobila plattformen fortsätter att växa kraftigt är en av huvudanledningarna till ABC:s satsning, men även Facebooks favorisering av video. Senaste korrigeringen av den algoritm som styr innehållet på Facebook, implementerad i juli, styr in mer video i användarnas flöden.

– Video på Facebook växer snabbt och det är spännande att se ABC och David Muir skapa unikt innehåll för plattformen, säger man på Facebook.

ExploreCurate har tidigare skrivit om nyhetsmedias allt intensivare jakt på nya inkomstkällor och nya användare.

KÄLLA: Marketingland

LÄS ÄVEN

Nu tar robotarna över våra jobb

Hur du arbetar fram personas

Buzzfeeds 24 hyllningar till Sverige