Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Take That väljer bort Spotify - lanserar nytt album hos Google - ExploreCurate

Take That väljer bort Spotify – lanserar nytt album hos Google


Brittiska popbandet Take That, väljer att lansera sitt nya album ”III” på Googles streamingtjänst Google Play Music, när det släpps på måndag. Andra streamingtjänster, t ex Spotify, får vänta till efter nyår.

Det här ger den redan heta streamingmarknaden ytterligare en krydda, att konkurrenter börjar använda enskilda artister i den marknadsföring som tidigare mest handlat om miljontals tillgängliga låtar, kontrakt med skivbolag eller prissättning.

Google Play Music kan även stoltsera med tre bonuslåtar, som inte kommer att finnas tillgängliga på andra streamingtjänster.

Ytterligar en liten knäpp på näsan för Spotify alltså, även om samarbetet mellan Take That och Google tycks handla om en ren affärsuppgörelse.

Bandet spelar för inbjudna fans vid ett releaseparty på Googles huvudkontor i London samma dag som albumet lanseras, och samarbetar även med Google Play Music för att producera en annonskampanj för TV.

Som vi berättat om i flera artiklar här på ExploreCurate.com, valde sångerskan Taylor Swift tidigare i höstas att plocka bort hela sin musikkatalog från Spotify. Efter detta beslut har en het debatt pågått mellan representanter från båda lägren.

I veckan kommenterade Taylor Swift återigen Spotify och deras prissättning, när hon tog emot ett pris vid American Music Awards:

”What you did by going out and investing in music and albums is you’re saying you believe in the same thing I believe in – that music is valuable and that music should be consumed in albums and albums should be consumed as art and appreciated”.

Journalisten Jan Gradvall har sammanfattat hela ”Swift-gate” i en bra artikel, där han slår fast att det är fel att kritisera Spotify för situationen i musikbranschen idag, när problemets ursprung heter Napster och hur skivbolagen ägnade åratal åt att slåss mot fildelningstjänsten istället för att själva utveckla strategierna för att möta sina digitala kunder.

LÄS ÄVEN

Twitter planerar att köpa Justin Biebers selfieapp

Spotify in på Billboardlistan – även utan Taylor Swift

Taylor Swift – den stora omnichannel-drottningen

KÄLLA/BILD: BBC

,