Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vågar du tillämpa "insane honesty" i ditt content? - ExploreCurate

Vågar du tillämpa ”insane honesty” i ditt content?


Idag är Bulls Content i London och deltar på International Content Marketing Summit. Listan på talare hittar ni här i Johans inlägg om dagen.

Fösta halvan av dagen har varit riktigt bra. Det jag vill dela med er so far är lite om ”Insane honesty in content marketing”. Fantastiska Doug Kessler, Creative Director & Co-founder på Velocity höll ett inspirerande och upplysande föredrag om att vara jäkligt ärlig i sitt content.

Han uppmanar till att gå ifrån ”Vi är helt sjukt bra och helt jäkla superduperbäst”.

Och visst stämmer det? Visst är man rätt trött på att matas med sådana budskap. Orka liksom. Orka ta till sig det. Dessutom är det ju faktiskt inte särskilt trovärdigt och med en enkel google-sökning kan vi ju veta ganska exakt var deras kunder faktiskt tycker.

I Sverige är vi ju vansinnigt försiktiga, för att inte säga rädda. Sverige är fullt av ängsliga marknadschefer som inte får eller vågar vara ärliga och är matade med hur man jobbar med traditionell och faktiskt lite omodern brand building.

Efter att jag har lyssnat på Doug så tycker jag att vi också borde våga vara mer ärliga.

Låt säga att du har ett spa som inte är Sturebadet, då ska du kanske inte profilera dig som att du är Sturebadet. Nä, du kanske ska vara ärlig. Våga vara ärlig.

Vi är inte Sturebadet, men vi är mer dedikerade och prisvärda för att vi inte är Sturebadet.

6 orsaker att våga vara ”insane honest”

1. Det överraskar och är charmerande

2. Det signalerar självförtroende

3. Det bygger förtroende

4. Du sorterar tidigt bort de som högst troligt inte kommer bli kunder 

5. Du får mer tid att attrahera mot de som faktiskt är potentiella kunder

6. Fokusera på de krig du kan vinna

Här är ett lågprishotell i Amsterdam som har verkligen har vågat att köra på ”insane honesty” och det är så briljant. Fantastiskt!

Jag tillämpar alltid ”insane honesty” och jag tycker att det hittills har stärkt mitt personliga varumärke och attraherat de personer som jag varit intresserad av att attrahera. Äntligen får jag lite upprättelse – att vara en aning obekväm är winning! Jag visste det!

Bulls Content Twittrar direkt från London: @bullscontent

Fråga Doug om ”Insane honesty”: @dougkessler

Läs också: 

Ge mig content som genererar en het PT

Content Marketing är det nya svarta