Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Mobilappar utklassar mobilwebben - men se upp för fallgroparna - ExploreCurate

Mobilappar utklassar mobilwebben – men se upp för fallgroparna


Allt fler nyhetsmedier ser appen som den viktigaste delen i sin mobila strategi.

En trend som säkerligen kommer att stärkas, sedan siffror från analysföretaget Flurry visat att mobilanvändarna ägnar hela 86 procent av sin tid i appar.

– Jag håller inte med om uppfattningen att publicister ska fokusera på mobilwebb och inte mobilappar, säger Jimmy Mattan, Huffington Posts VD. Användare som laddar ner vår app tenderar att besöka oss betydligt oftare och konsumerar tio gånger fler artiklar. Men vi är ännu bara i de första skedena av att utnyttja våra mest engagerade användare.

När det gäller mobil-appar experimenteras det fortfarande mycket kring både design och produktionen av innehåll, publicister justerar sina befintliga appar i takt med att förutsättningarna förändras, misstag uppenbarar sig och alternativa strategier jobbas fram.

Nyhetsmedier får ta sig en funderare om det kanske är dags att komplettera den responsiva sajten med en app, för snabbare konsumtion för en otåligare publik.

Digiday listar fyra vanliga misstag när det gäller nyhetsappar, något som alla svenska publicister bör studera noggrant.

– Att överdriva antalet pushnotiser är ett säkert sätt att få användarna att rensa appen från sin mobil. Undersökningar visar att det är den största anledningen till ilska, före krångliga registrerings-procedurer, frysta appar och långa laddningstider.

– Att inte planera publiceringen av artikelflödet efter användarnas vanor. Nyhetskonsumtion på mobilen tenderar ske sent på kvällen och då vill besökarna ha fräsch läsning, inte mötas av innehåll som legat och skvalpat under hela dagen.

– Användarna kollar sin mobil ofta, upp till 150 gånger per dag, alltså i korta sekvenser. Det gäller att begränsa innehållet, så att läsarna har en chans att nå tillfredställelse efter en snabb visit på nyhetssajten. Flera sajter, t ex Circa, har som en av sina målsättningar att få besökarna att känna att de läst färdigt för att kunna stänga appen nöjda.

– Ett alltför digert utbud av olika appar från samma nyhetsmedia, har visat sig vara en dålig strategi. Flera större varumärken, t ex NY Times, har dragit tillbaka appar på grund av kritik och dåliga nedladdningssiffror.

KÄLLA: Digiday

LÄS ÄVEN

Vågar du vara ”insane honest” i ditt content? 

Nyhetssajtens anti-banner-strategi lockar unga besökare

Statistiken som visar att nyhetsmedia måste satsa på WhatsApp

Nyhetsmedia, mobilt och tre digitala insikter för publicister