Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Vanligt bland unga göra slut via sms - ExploreCurate

Vanligt bland unga göra slut via sms


Samsung har låtit undersöka hur svenskarna använder sina mobiltelefoner för att kommunicera. Tillsammans med undersökningsföretaget IPSOS har mobiltillverkaren ställt frågor angående mobilkommunikation till 1000 svenskar.

Undersökningen visar bland annat att 10 procent av kvinnorna någon gång gjort slut via sms, motsvarande siffra för männen är 5 procent. I åldersgruppen 18-24 år hade nästan var tredje person gjort slut via sms, chat eller mejl. En av tio personer svarade att de kunde tänka sig att använda sms för att informera om dödsfall i familjen.

Enligt Rickard Andersson, pressansvarig på Samsung, kan undersökningen tyda på att gränsen för vilka frågor som är okej att avhandla med hjälp av tekniken, och vilka som bör tas upp ansikte mot ansikte, har förflyttats.

Hälften av de tillfrågade i åldern 25-34 år har någon gång bjudit ut en person via sms, var femte har skickat en inbjudan till dejt via sociala medier. 42 procent väljer att ringa när man ska bjuda ut någon, men bara drygt 33 procent ställer frågan ansikte mot ansikte.

8 av 10 svarande i undersökningen tycker att tekniken gjort det enklare att hålla kontakten med sin familj och varannan person säger att internet uppmuntrat dem till att ta kontakt med vänner och familj som de inte talat med på länge.

Källa: IDG

Läs även

Nu blir det lättare med sexting

6 virala händelser från 2014

,