Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nyhetssajtens anti-banner-strategi lockar unga besökare

Nyhetssajtens anti-banner-strategi lockar de unga läsarna


Displayannonsering är helt enkelt ingen effektiv strategi när vi bygger ett mediebolag för millennials-generationen.

New York-baserade nyhetstjänsten .Mic är en ny start-up(stickare), som sedan lanseringen 2011 lockat investerare att stoppa in 15 miljoner dollar i företaget, och som bevis på en lyckad strategi kan stoltsera med dryga tio miljoner unika besökare i månaden.

Den gamla klassiska bannern är en het potatis i nyhetsbranschen i dessa tider, dels på grund av alla olika tekniska lösningar som gör att annonsörerna riskerar att inte få sina annonser exponerade för besökarna, dels lever den klassiska ”banner blindness”-teorin vidare, starkare än någonsin och speciellt tydlig hos yngre webbanvändare.

Mic’s VD och grundare Christopher Altchek menar att företagets anti-banner-strategi inte är ett val utan en nödvändighet. Han förklarar att man på .Mic försöker omdefiniera hur man ska annonsera för den här generationen i åldrarna 18-35. De ser TV-annonsering i mycket lägre grad och konsumerar överhuvudtaget inte annonser i papperstidningar. Alltså återstår bara digitala metoder för att nå dem.

Sedan .Mic inledde sin nya native strategi i augusti har varumärken som Microsoft, Cole Haan, Cadillac och General Electric visat intresse för nyhetssajtens millennial-expertis och pitchen till kunder och byråer är genialisk, .Mic åtar sig att översätta målsättningen för marknadsföringen till ett språk deras unga läsare inte bara förstår utan även dras till.

.Mic har skapat ett ”branded-content-team” på sex personer, designers, kodare, journalister och projektledare, en beställd kampanj kan ta allt från två veckor till två månader att leverera.

Den senaste kampanjen för General Electeric, Brain Mic, har besökts 3,2 miljoner gånger och delats 620.000, anses vara ett bevis för att strategin att exklusivt använda native advertising för att dra in intäkter är lyckad.

native_explorecurate

Nyhetsmedia, med papperstidningar i bagaget, diskuterar ständigt branded content och hur tydligt det ska stämplas eller markeras att innehållet är köpt och inte redaktionellt.

Men det är tydligt att nyhetssajter som .Mic överhuvudtaget inte reflekterar över detta, native advertising presenteras på sajten i princip på samma sätt som nyhetsmaterial producerat av redaktionen (se bild).

Vi vill skapa annonser som är lika lockande eller mer lockande än vanligt redaktionellt innehåll, säger Christopher Altcheck.

KÄLLA: Digiday

LÄS ÄVEN

New York Times och native advertising – en tuff resa

Varning från mediechef: Vänd inte print ryggen före marknaden

Statistiken som visar att nyhetsmedia måste satsa på WhatsApp