Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så mycket tid lägger vi på sociala medier - ExploreCurate

Så mycket tid lägger vi på sociala medier


I Sverige dominerar fortfarande Facebook inom sociala medier, men bland 12-15-åringarna är Instagram allt mer populärt, enligt rapporten Svenskarna och internet 2014.

Instagram ökar och populariteten bland de yngre ökar. Facebook håller dock ställningarna fortfarande. Facebook lockar mer än två tredjedelar av internetanvändarna i Sverig, men Instagram och Twitter är med på spelplanen.

Facebook är fortfarande mycket populärt och i åldern 16–25 år besöker 95 procent någon gång Facebook och åtta av tio (81 procent) gör det dagligen och var tredje (36 procent) flera gånger dagligen.

Instagram har fått en stark position bland unga kvinnor. 78 procent av kvinnor i åldrarna 12-15 år besöker Instagram. Men det är ytterst få bland de unga som bara använder Instagram (4 procent).

social-media

Tiden vi lägger på sociala medier ökar i alla åldersgrupper, men det är gruppen 16-25-åringar som lägger mest tid i veckan på sociala medier (7,6 timmar), vilket är en ökning med sex procent sedan förra året.

Återigen visar detta hur viktigt det är att mer och mer tänka digitalt när det kommer till Content Marketing.

Sociala mediers räckvidd (andel av internetanvändarna)
Facebook 68 procent
Bloggar 40 procent
Instagram 28 procent
Twitter 23 procent

Källa: Rapporten Svenskarna och internet 2014, Jajja

Läs också:

Digital Content Marketing är det nya svarta
Ge mig content som genererar en hunkig PT
De 50 viktigaste content marketing-verktygen