Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nu blir det lättare med sexting - ExploreCurate

Nu blir det lättare med sexting


Känner du till sexting? Det är en rätt så vanlig men inte så omtalad onlinesyssla. För den som inte känner  till begreppet: I grund och botten går det ut på att snacka sex eller skicka erotiska meddelanden och bilder fram och tillbaka.

Ett gäng designstudenter i Kalifornien har uppfunnit flirtmojis, en uppsättning småbilder med ett helt annat innehåll än det klassiska utbudet.

Vi hade alla erfarenhet av att skämtsamt och dåligt sätta in de existerande emojisarna i text för att kommunicera sex, och det fungerade aldrig. Vi insåg att vi behövde rita sex som ikoner och göra dem helt förståeliga, roliga och med mångfald, säger Katy McCarthy, en av skaparna, till The Verge.

I det nya och sexiga emojipaketet finns allt från raffiga underkläder via klösmärkta ryggar till betydligt mer grafiska saker, som könsorgan och sexleksaker.

Och de fyra skaparna har varit noga med att de små bilderna ska vara inkluderande för alla sorters människor, men inser ändå att en del kan uppröras av mångfalden.

Det finns de som kommer bli djupt kränkta, människor som upprörs av vissa sorters sexualitet. Men vi oroar oss inte över dem. Jag menar, skärp dig. Folk har sex och det ser ut så här. Och ja, en del av att vara inkluderande är att alltihop är sexigt, även om det inte är just min grej, säger Katy McCarthy.

Emojipaketet, som med stor säkerhet fyller ett syfte hos många av oss, finns inte tillgängligt via exempelvis Apples Itunes-affär. I stället får man ladda hem bilderna och lägga in dem manuellt i sina meddelanden, men skaparna tror att de kommer få spridning ändå. Vad tror du?

Läs även

Blockera telefonförsäljare i mobilen

Företaget som låter sina kunder betala med sina följare

Källa: IDG