Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Din guide till include Drive - ExploreCurate

Din guide till iCloud Drive


Så här i efterhand står det klart att Apple länge har arbetat på en Dropbox-liknande lösning för att hålla filer tillhörande programmen i sin produktportfölj synkroniserade. När iCloud ursprungligen lanserades erbjöd man synkronisering av dokument och uppgifter, men saknade ett riktigt gränssnitt för att komma åt sina filer utanför lämpliga appar.

Med iCloud Drive har tjänsten blivit en riktig lagringslösning online, åtminstone för dem som håller sig innanför Apples ekosystem ( ja just det, det finns även en Windows-app). Här är en guide över hur man använder iCloud Drive och hur det kan göra ditt liv lite enklare.

Kostnaden

Detta är vad du får betala för iCloud Drive i jämförelse med konkurrenterna.

iCloud Drive levereras som standard 5GB data gratis, använding utöver det kommer du att få betala för. Det är bra att ha koll på vad du kan förvänta dig att få betala, och kanske också hur mycket lagring du skulle få någon annanstans för samma pris.

Setup

En varning innan du uppdaterar till iOS 8.

Denna varning kan faktiskt tillämpas på både användare av iOS 7 och OS X 10.9 Mavericks. I grund och botten fungerar inte iCloud Drive så bra med äldre operativsystem, så om du sitter fast i äldre hårdvara eller helt enkelt vägrar att uppdatera till iOS 8 eller OS X 10.10 Yosemite bör du läsa den länkade artikeln ovan.

Hur man ställer in iCloud Drive.

Windows

iCloud Drive till Windows före Mac.

För dem som använder Windows tillsammans med en iOS-enhet eller en Mac finns en länk för nedladdning av iCloud Drive för Windows i artikeln ovan.

Bilder

Komma igång med iCloud Photo Library.

Detta är så klart beroende på din huvudsakliga användning av iCloud Drive, men bilder är utan tvekan den största belastningen på ditt lagrings-saldo. Med iCloud Photo Library kan du börja skicka alla dina bilder till molnet idag.

Hantera lagring

Hur frigör man utrymme i iCloud.

Med iCloud Drives minsta dataplan kommer det att bli viktigt att kunna hantera sin lagring. iCloud Drive synkroniserar inte bara dina bilder och dokument, utan fungerar också som din iOS-enhets lösning för säkerhetskopiering. Det här betyder så klart att om ditt lagringsutrymme på iCloud är fullt, kommer helt enkelt din iOS-enhet att sluta säkerhetskopiera tills du frigör plats.

Läs även

Så här såg Google ut en gång i tiden,