Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Viktigt med sociala medier i klassrummet

Viktigt med sociala medier i klassrummet


En färsk studie som universitetet i Leicester tagit fram visar hur viktigt det är med sociala medier i våra klassrum. Rubriken från rapporten var att väldigt få lärare var vad de kallade ”sociala medier entusiaster”. Studien visade även att många lärare undviker kanalerna helt. Hela ca 30% undviker Facebook, Twitter och andra sociala medier. En stor anledning bakom deras beslut var att inte äventyra sin relation med eleverna.

I rapporten uppmanades lärare och elever att ansluta sig till sociala medier tillsammans för att diskutera vikten av sociala medier tillsammans i sin utbildning, både för- och nackdelarna.

Men det finns skolor som har förstått vikten av att använda sociala medier i sin undervisning. Milford (N.J.)High School och Science Leadership Academy i Philadelphia använder Twitter och Facebook i sin undervisning. På sådana här skolor händer det ofta att lärare uppmanar eleverna att ta fram sina mobiltelefoner för att svara på enkäter.

Genom att låta eleverna använda sig av sociala medier i sin undervisning hamnar skolorna steget före, då de omfamnar vad eleverna är bekväma med att använda. För låt oss inse att internet är en integrerad del av våra barns liv.

Läs även

En halv miljard använder Messenger

5 saker du inte visste om sociala medier