Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Avgångsvederlagen avgör när Aftonbladet säger upp 30-40 personer - ExploreCurate

Avgångsvederlagen avgör när Aftonbladet säger upp 30-40 personer


30-40 tjänster försvinner på Aftonbladet. Medarbetarna informerades på tisdagsmorgonen, skriver tidningen Resume.

– Det är för tidigt att säga vilka eller hur många medarbetare som berörs. Men det är klart att det väcker oro och frågor, säger Aftonbladets publisher Jan Helin.

På frågan om det är anställda på Aftonbladet eller Schibsted Media som berörs, svarar Jan Helin att det är för tidigt att svara på den frågan och att det beror på hur avgångsvederlagen som erbjudits på Aftonbladet faller ut. Han säger också till Resume att dem som berörs också är föremål för förhandling av facket.

Jan Helin kan inte svara på när förhandlingarna beräknas vara klara utan konstaterar att det måste få ta den tid som krävs.

Resume skriver också att Aftonbladet meddelar att produktionen av featuremagasinen Wellness, Härligt Hemma, Sofis Mode och Resa läggs utanför huset. Men att det inte är klart vem som tar över produktionen.

I förra veckan kom den interna ”Aftonbladet-rapporten”, där mediehusets styrkor och svagheter inför framtiden skärskådas och det kartläggs hur väl rustade man står inför framtiden. Läs vad ExploreCurate.com skrev om den här.

KÄLLA: Resume
Bild: Resume

LÄS ÄVEN
Hård intern kritik i ”Aftonbladet-rapporten

Expressen gör nedskärningar och väljer att satsa på digitalt innehåll