Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Facebook Messenger når 500 miljoner användare

Facebook Messenger når 500 miljoner användare


En halv miljard människor använder nu Facebooks fristående app, Messenger. Ska vi gratulera Facebook för sin bedrift? Messenger verkar ha gjort vad Slingshot och Facebooks andra misslyckade appar inte kunde.

500 miljoner användare skulle varit en prestation om Facebook inte hade tvingat sina mobila användare att skaffa Messenger. I april hade Messenger ”bara” 200 miljoner användare, så Facebook var tvungna att komma på en plan för att få folk att använda den som en fristående app.

Under sommaren var Facebook-användarna förfärade över att de inte längre kunde chatta med sina vänner från den huvudsakliga Facebook-appen, utan omdirigerades till App Store och tvingades hämta Messenger istället. De hade inget annat val om de ville använda mobilen för att se vad sina kompisar hade skickat.

I en nyligen Q & A med Mark Zuckerberg var den mest frågade frågan: ”Varför har ni tvingat oss att installera Facebook Messenger?” Mark erkände att det inte var det smidigaste sättet som det här genomfördes på, men i slutändan skulle det här få mer positiva än negativa konsekvenser för användaren, eftersom alla dina vänner nu använder Messenger.

Även om appen bara har 1,5 stjärnor i betyg var det ett smart drag av Facebook att ta bort Messenger från sajten. Facebook har sagt att de kommer fortsätta att förbättra Messenger för att ge användarna bästa möjliga upplevelse. Efter att ha tvingat 500 miljoner användare att ladda ner appen får vi hoppas att de inte gör oss besvikna.

Källa: Social Media Today

Läs även

Facebook gör det enklare att sluta följa tråkiga vänner

Så stor del av Facebooks annonsintäkter kommer från mobilen

4 hektiska dagar då allt hände hos Facebook