Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Reuters satsar på personifierade nyheter

Reuters satsar på personifierade videonyheter i jakten på vanliga konsumenter


Nyhetsbyrån Reuters satsar i början av nästa år på personifierade nyhetssändningar i en ny iOS-app och gör därmed ett nytt försök att vidga sin verksamhet mot vanliga konsumenter.

Målsättningen för den prenumerationsberoende videotjänsten, är att leverera en personlig tittarupplevelse baserad på plats, användardata, tid och naturligtvis också en redaktionell värdering av innehållet.

Likt Facebooks flöden och Google söksvar styr en speciell algoritm vilka nyhetsinslag som genereras ur Reuters enorma databas av nyhetsvideo. Reuters har hundratals ”video-crews” som producerar 100.000 inslag varje år. Så det finns att välja bland.

I samband med lanseringen startar man nya produktionsenheter i bland annat New York, London och Hong Kong. Innehållet kommer att spänna över ett brett register, från allmänna nyheter till politik, ekonomi, sport och kultur.

Vi tar steget bort från nyhetsrapportering för den stora massan till vad som är relevant för varje enskild tittare, säger Isaac Showman (!), VD för Reuters TV.

Alla nyhetssegment erbjuds i tre olika varianter, kort, medium eller lång, tidsmässigt mellan fem och 30 minuter. Reuters TV kommer även att erbjuda sina prenumeranter streamade live-sändningar från större nyhetshändelser.

Reuters TV har en tuff utmaning framför sig, inte minst med tanke på all gratis video som finns tillgänglig viralt idag, och skeptiker menar att nyhetsbyrån inte kommer att nå upp till mer än 20.000 prenumeranter i slutet av första året.

Om det här var en startup som letade investerare, skulle de bli utskrattade, menar en kritiker.

Reuters senaste digitala satsning, Reuters Next, var ett ambitiöst försök att skaffa nyhetsbyrån en webbnärvaro, men slutade i fiasko när projektet avbröts 2013 efter nästan två års utveckling.

Till skillnad mot Reuters Next har Reuters TV en tydlig affärsmodell med ett prenumerationspris på två dollar i månaden och planerad videoannonsering.

Så småningom kommer Reuters TV också att erbjudas andra mobil- och TV-plattformar.

KÄLLA: Digiday

 

LÄS ÄVEN

Lägg champagnen på kylning inför din nästa Analytics-rapport

Hård intern kritik i ”Aftonbladet-rapporten”