Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför flyttar Aftonbladet sina poddar till Acast - ExploreCurate

Därför flyttar Aftonbladet sina poddar till Acast


Podcast-fenomenet har fullkomligt exploderat de senaste åren. Alla vill göra podcasts. Inom content marketing kommer podcast att ta mer och mer plats – fler content agencies erbjuder nu podcasts och företagen som arbetar med content marketing börjar förstå att inkluderande av podcasts i sin marknadsföring berikar.

Nu allierar sig alltså Aftonbladet med Acast och i ett pressmeddelande säger Patrik Syk, ansvarig för Aftonbladets podcast-satsning:

– Med Acast får vi en möjlighet att berika våra podcasts genom Acasts unika ”blings”. Vi får också tillgång till en helt ny mediekanal med en intressant intäktsmodell som ger oss flera spännande möjligheter.

Med en redan imponerande räckvidd  är Acast den nya plattformen som tar över och samlar landets främsta poddar. (1 miljon lyssnare i veckan i slutet av september 2014)

Acast fungerar ungefär som Spotify och plockade tidigt in succé-poddar som Kristoffer Triumfs ”Värvet” och Soran Ismails ”TSKNAS”. I augusti bestämde sig TV4 att flytta alla sina poddar till Acast. En ljus framtid väntar säkerligen Acast och vi kommer mest troligt få bevittna etableringar på nya marknader snart.

Go Acast!

Och visst ska vi vara stolta att både Spotify och Acast är ”made in Sweden”?

Så här beskriver sig Acast sin tjänst:

”Acast focuses on quality, premium content – the strongest stories and the most fascinating, entertaining and informed voices.
We side with You – creative people and companies with an urge to passionately share what matters most, whether it be sports, news, comedy, drama, personal reflections or educational content. With acast, Your story and opinion gets told with more clarity, color and character.”

Läs också:
Sveriges hetaste startups 2014

Ladda ner Acast här.