Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Grattis Omni - den okända nyhetstjänsten fyller ett år - ExploreCurate

Grattis Omni – den okända nyhetstjänsten fyller ett år


Omni fyller ett år och kan fira med en fin femteplats bland de mobila nyhetstjänsterna. Schibstedts satsning ligger i KIA-index och pendlar kring 500.000 unika besökare i veckan mobilt och har bara Aftonbladet, Expressen, DN och SvD framför sig. Omni har också en webb, där siffran ligger på mer blygsamma 300.000.

Den annonsfinansierade nyhetstjänsten, som belönats flera gånger, söker av alla större media i samband nyhetshändelser och visar ut länkar tillsammans med en kortare sammanfattning. Innehållet är inte begränsat till Sverige utan Omni publicerar även utländska nyheter.

Naturligtvis kan användaren prenumerera på alerts i sin mobil och det finns även en enklare personifieringstjänst i Omnis app, med möjlighet att följa nyhetshändelser eller föreslagna nyckelord.

Jag har använt Omni ända sedan introduktionen och tycker den fungerar helt OK. Det finns naturligtvis en hel del att jobba med, personifieringen är ännu ganska simpel och fungerar bara när jag aktivt använder appen.

Som flitig och nyhetstörstande användare vill jag ha alerts, när ”mina” nyhetshändelser eller de ämnen jag prenumererar på uppdateras, typ amerikanska Circa. Men jag är ganska övertygad om att det finns på Omnis to-do-lista.

En annan stor utmaning – eller möjlighet, kanske vi ska säga – för Omni är att jobba med varumärket, som fortfarande är tämligen okänt utanför mediebranschen.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Här är nyhetssajterna som lyckats locka millennials

Nyhetsmedia, mobilt och tre digitala insikter för redaktörer

LÄS ÄVEN

Kändisarna som har flest followers på Instagram

Spotifys kärleksbrev till Taylor Swift