Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Black Friday och kohort webbanalys - ExploreCurate

Black Friday och kohort webbanalys


Black Friday verkar vara här för att stanna som så många andra amerikanska fenomen. Fler och fler svenska företag gör någon form av aktivitet i samband med denna högtid (!), oftast ett erbjudande eller en rea.

Du har en kampanj som drar extra mycket besökare till hemsidan under Black friday, men hur många av dessa blir återkommande kunder?

För att svara på den frågan kan du skapa en kohort i Google Analytics. En kohort är en demografisk indelning av en grupp med ett kännetecken, t.ex ett gemensamt födelseår, men i detta exempel är det gemensamma att vi vill segmentera ut alla som gjort sitt första besök under Black Friday.

Google Analytics

Genom att ange 28 nov 2014 i fliken ”datum för första session” har du framledes möjlighet att jämföra dessa besökare med andra grupper. Sticker de ut? Hur många är återkommande jämfört med andra? Hur är de jämfört med de som besökte dig första gången under Black Friday förra året?

Det finns allehanda användningsområden för kohorter och även segmentering generellt.

Läs dessa utmärkta inlägg om kohort webbanalys

Google Analytics Visitor Segmentation: Users, Sequences, Cohorts!

Cohort Analysis with Google Analytics (något outdated)

Missa inte denna utmärkta video från KISSmetrics om segmentering i Google Analytics

Skriven av Andreas Sandin

Läs också:

Just nu – Groteska videos och bilder från Black friday i USA

 

,