Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Digital content marketing - det nya svarta

Digital content marketing – det nya svarta


Enligt undersökningar uppskattar man att 97% läser kundmagasin – i snitt läser man i ungefär 25 minuter. När tv bryter för reklam mitt i filmen går 36 % av oss på toaletten eller väljer att plocka fram mobilen och läsa självvald content. När den ganska irriterande telefonförsäljaren ringer mitt i middagen slänger 38 % på luren.
År 2014 vill vi välja själva vilka varumärken som ska exponeras i vår display under tv:s reklampaus.

En produkt säljer sig inte själv – kampen om kundernas uppmärksamhet är benhård och vardagen för oss är kantat av budskap. Tusentals försöker pocka på vår uppmärksamhet och leverera det bästa, mest trovärdiga och säljdrivande innehållet. Företagen behöver ta till nya grepp och frångå traditionell annonsering. Intresset och medvetenheten hos företag ökar i rasande fart. Content Marketing – uppdragsjournalistik penetrerar och kommer vara det dominerande verktyget för trovärdig kommunikation mot kund.

En vanlig dag kommer vi i kontakt med tusentals kommersiella budskap genom alla kanaler där företaget söker kundens uppmärksamhet – DR, dagstidningar, radio, tv, sociala medier och webbsidor – listan kan göras hur lång som helst. I bruset tampas företagen att väcka kundens intresse men traditionell reklam får det allt svårare att nå fram och fånga konsumentens intresse.

Företagens investeringar i kundtidningar har mer än fördubblats senaste åren och idag omsätter dessa över 5 miljarder årligen.

Uppdragsjournalistik (Content Marketing) hjälper dock företagen att sänka marknadsinvesteringarna (traditionell annonsering) och kundtidningen hjälper företagen att kommunicera en bredare bild av produkten/företaget än vad en vanlig annons gör.

Fler och fler av kundtidningarna flyttas ut i den digitala världen för där finns kunden. Den digitala revolutionen för kundtidningarna har börjat och fler och fler kommer att gå den vägen. Givetvis är den digitala vägen ofta betydligt billigare i förhållande till att trycka enorma upplagor, t.ex. ICA´s kundtidning Buffé har en upplaga på en bra bit över 2 miljoner.

En av de stora kundtidningarna – SAS Scanorama skrotas och SAS satsar på ett nytt redaktionellt koncept – Scandinavian Traveler. Satsningen innebär startskottet för en strategi där det digitala får ökat fokus och lansering väntas i november.

Tydligt är att journalisterna förflyttar sig från tidningsredaktionerna till content marketing-sektorn och fler och fler går över till digital form. Framtiden är här och digital content marketing är det nya svarta.

Relaterade artiklar

De 50 viktigaste content marketing verktygen

5 trendspaningar alla som arbetar med content marketing bör känna till