Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Konkreta tips om hur du får fler Twitterföljare - ExploreCurate

Konkreta tips om hur du får fler Twitterföljare


Måste man ha en strategi även för Twitter? Nej såklart inte. Men om ambitionen är att få fler Twitterföljare finns det en del man bör tänka på.

Profilsidan

De flesta kollar in din profil (foto, beskrivning) innan de väljer att följa dig. Var tydlig med varför man ska följa dig. Hela Twitterformatet handlar om konsten att vara tydlig på få tecken. Det gäller även här.

Kontinuitet utan att spamma

Det finns en relation mellan antal tweets och antal följare. De som tweetar med kontinuitet får fler följare. Rimligt, men kräver också att du har en plan för ditt twittrande.

Alla nätverk startar med de närmaste vännerna

Twitter är ett socialt nätverk och du har fler i ditt än du tror. Börja med att hitta dem. I din närhet, på Facebeook och Linkedin. I din e-post inkorg. Dina befintliga relationer kommer att följa dig i högre grad än de som inte känner till dig.

Engagera dig i dina ämnen

Det pågår ständigt ”twitter chats” i alla möjliga ämnen. Välj ut de som är relevanta för det du tweetar om och vill vara engagerad i. Du kommer att möta nya människor i en relevant kontext. De är alla potentiella följare.

Följ rätt personer

Följ de som driver och engagerar sig i de ämnen du också är engagerad i. Följ de mest populära och retweeta deras tweets regelbundet. På så sätt hjälper du dina följare. Du kurerar innehåll till dem.

I den här grafiken får du fler handfasta tips om hur du får fler Twitterföljare.

Twitter

Källa: QuickSprout

,