Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Kittencam ett populärt fenomen - ExploreCurate

Internetkatten är här för att stanna


Aldrig har katter varit populärare online och i sociala medier. Igår hade Södra teatern i Stockholm den första kattvideofestivalen i Sverige, ”Catvidfest”. Catvidfest hade premiär 2012 i Minneapolis, USA, och blev snabbt en stor succé.

Festivalen går ut på att man samlas och tittar på roliga kattvideos ihop, istället för att sitta hemma själv och titta. Biljetterna blev snabbt slutsålda och arrangören fick sätta in en extra föreställning så att fler kattokiga skulle få chansen att ta del av kattklippen. På festivalen diskuterades det varför katter blivit ett sådant populärt fenomen på internet, och den största anledningen tror man är kattens brist på förutsägbarhet.

Kittencam

Kittencam, att titta på katter live på webben, är något som blivit oerhört populärt. På Animalplanets hemsida kan man följa några katters vardag dygnet runt, och det går även att diskutera katterna med andra tittare, med hashtaggen #aplive. Animalplanets kittencam som haft över fem miljoner visningar hittills, är ett samarbete med Washington Animal Rescue League som räddar och rehabiliterar hemlösa och skadade katter.

Succé i sociala medier

Katter har även blivit en succé på Twitter och Instagram. Karl Lagerfeldts katt Choupette har både ett eget Twitter- och Instagramkonto, med över 29.0000 följare, där man får en inblick i Choupettes glamourösa liv. Han har tre assistenter och flyger bara första klass.

Instagram är fullt av kattkonton. Användaren NALA_CAT har 1,5 miljoner följare. Andra populära katter är katten med de svarta ögonbrynen, SAMHASEYEBROWS, och hamilton_the_hipster_cat, katten med hipstermustasch.

Många virala succéer har en tendens att dö ut efter en tid, men kattrenden verkar vara här för att stanna.
För vem tröttnar på att titta på söta katter.

Populära # för kattälskare

#catstagram
#ilovecats
#catlovers
#instacats
#crazycatlady