Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Skapa ditt digitala dreamteam med 5 olika typer av innehållsmarknadsförare - ExploreCurate

Skapa ditt digitala dreamteam med 5 olika typer av innehållsmarknadsförare


När en trend växer och är på väg att etablera sig uppstår ofta olika identiteter. När det gäller Content marketing kan vi se hur 5 olika typer av innehållsmarknadsförare har tagit form utan att någon kan se sig som förmer än de andra. Tvärtom är det utifrån de här typerna du kan skapa ditt riktiga dreamteam.

Identifiera vilka innehållsmarknadsförare du har i ditt team idag och se vad du behöver komplettera med.

Kuratorn

Att kurera innehåll är att samla in, filtrera och organisera data och information. Kuratorn lägger mycket tid på research och är skicklig i att ompaketera innehållet så det passar in i företagets profil och innehållsstrategi. Kuratorn håller sig ständigt uppdaterad med de senaste nyheterna.

Skribenten

Alla företag behöver idag en kreativ och vass penna. Skribenten kan konsten att berätta en historia, att intressera och engagera. Skribenten tänker alltid: vem, vad, när, var och hur.

Strategen

Strategens roll är mer hands-on än den klassiska strategiska rollen på ”kommandobryggan”. Här finns den djupa förståelsen för hur Internet och sökmotorer fungerar. Här sätts dialogerna med kunderna och här skapas planerna för att hela tiden höja engagemanget hos besökarna, för att öka konverteringen. Strategen rör sig lika vant i köpta, egna och förtjänade kanaler.

Techie

Du behöver alltid en person som kan allt om de nya digitala verktygen och tjänsterna. Den ultimata kompetensen är en mix av designer och kodare. Techie personen kommer kanske inte först på morgonen, men jobbar alltid på kvällar och helger. Techie personen är jagad av marknadsavdelningen och byter inte om i samma omklädningsrum som IT-avdelningen.

Analytikern

Den här rollen är den som oftast saknas när företaget ska ställa om till den moderna datadrivna marknadsföringen och det är troligtvis den viktigaste. Med rätt pondus och pedagogisk förmåga får analyspersonen ett mandat som många vill slå hål på, men ingen klarar av. Analyspersonen jobbar nära Strategen och gästspelar ofta på andra avdelningar och får någon slags ”whisperer” roll i ledningsgruppen.

Källa: Monlamai Vichienwanitchkul, Syndacast