Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Bakläxa för naiva varumärken som underskattat arbetet med eget innehåll - ExploreCurate

Bakläxa för naiva varumärken som underskattat arbetet med eget innehåll


Content marketing fortsätter sitt framgångsrika korståg världen över och tar en allt större del av företagens marknadsbudget och prioritering. Men än finns det ett tydligt gap mellan företagens syfte och mål och de faktiska resultaten. Har företeelsen Content marketing en hel del kvar att bevisa eller är det företagen som behöver lära sig mer om ”marketing” i begreppet ”content marketing”? Många varumärken måste sluta vara naiva i sin uppfattning om Content marketing. Man behöver göra sin hemläxa och inte se Content marketing som ett gratis alternativ till köpt marknadsföring och man behöver framförallt sluta underskatta sin målgrupp.

Studier visar att intressant innehåll är den främsta anledning till att vi följer varumärken i sociala medier, men det är bara 1 av 5 som faktiskt tar sig vidare från rubrik och läser innehållet i sin helhet.

  • 54 % av alla marknadsförare väljer Facebook om de bara får välja en enda kanal för content marketing, men bara 43 % tror att deras insats är effektiv.
  • 92 % av alla marknadsförare menar att sociala medier är viktigt för deras affär, men bara 1 av 3 tror att de kan mäta ROI av deras sociala medier aktiviteter.

Den här grafiken visar på att det faktiska resultatet av content marketing inte alltid ligger i linje med förväntan och du får också ett par tips om hur gapet kan minskas.

onespotscience

Källa: Onespot