Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du triggar användargenererat innehåll (USC) - ExploreCurate

Hur du triggar användargenererat innehåll (USC)


user-generated-content-for-brands-tips-infographic

Content marketing handlar till stor del om att ha en distributionsstrategi. En given distributionsstrategi är att trigga användargenererat innehåll. Du både spar marknadsföringspengar och skapar innehållsdrivet innehåll om du kan få din målgrupp att dela innehåll för ditt företag, varumärken, produkter, kampanjer o s v.

Det handlar om att skapa innehåll som får användarna att ”höja sin röst”, dela med sig av sina värderingar, ”connecta” med likasinnade.

Användargenererat innehåll = trovärdigt innehåll

I den här grafiken kan man se att användargenererat innehåll upplevs betydligt mer trovärdigt (51 %) än företagens egna innehåll (16 %) eller nyheter om företaget (bara 14 %). Engagemanget för varumärket ökar med 28 % om användarna blir exponerade för både användargenererat innehåll + företagets egna innehåll.

”Fill in the blanks” strategi

Ett effektivt trick att trigga användargenererat innehåll är att låta användarna ”Fill in the blanks”. Uppmana dina användare du kommer att bli överraskad av responsen. Se konkreta exempel i grafiken.
xMfEwu1
Källa. Quicksprout


,