Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Kommer Mark Zuckerberg att lyckas med sin filantropiska gärning? - ExploreCurate

Kommer Mark Zuckerberg att lyckas med sin filantropiska gärning?


RKGUlsR - Kopia

Allt startade med Internet och kanske är det Internet i sig som är själva slutmålet. Allas tillgång till Internet och därmed tillgång hela världens innehåll.

Hur stor skillnad kan ett företag göra? Mark Zuckerberg har bestämt sig för att besvara den frågan med hans uttalade målsättning att koppla upp alla människor på jordens yta. Medan många företag talar om att ”doing well by doing good” sticker Facebook’s initiativ Internet.org ut rejält.

Logisk ambition

Med den position Facebook tagit kommer också ett ansvar. Man är den mest populära sajten på jorden och med över en miljard mobila användare är man nu också den mest populära appen.

”If we can connect everybody in the world – will that be good for Facebook? Of course. But that doesn’t mean it isn’t also good for other people”, säger Mark Zuckerberg och erkänner att de 9 % tillväxt som Internet har (2,7 miljarder användare) inte är tillräckligt för Facebook.

Idén bakom Internet.org

Mobilen har en central roll i strategin att nå ut med Internet till jordens hela befolkning och Facebook lanserade Internet.org tillsammans med mobila samarbetspartners som Samsung, Ericsson, Nokia, chiptillverkaren MediaTek och Qualcomm och webbrowserföretaget Opera.

Den centrala idén med Internet.org bygger på den enkla sanningen att låta produkten tala för sig själv genom att alla ska få tillgång till att testa den.

”In much of the emerging world, if you ask people if they want the Internet they may ask ’What is that?’ But ask them if they want Facebook, and they say ’Yes.’” säger Javier Olivan, vice president för Internet.org Growth.

WhatsApp – ett viktigt steg mot målet

När Facebook förvärvade messagingtjänsten WhatsApp reagerade många över den höga värderingen (19 miljarder USD), men för Facebook och Internet.org var det framförallt det höga antalet användare (450 miljoner användare/månad) och den höga andelen användare i Internets tillväxtländer som viktigt.

I den här grafiken får vi en överblick över den pågående resan mot att koppla upp hela mänskligheten. Om Mark Zuckerberg kommer att lyckas med sin filantropiska gärning återstår att se. Förr eller senare gissningsvis. Det fascinerande är att han har tagit sin idé till en position där affärsstrategi och filantropi kan gå hand i hand.
RKGUlsR
Källa: Bestcomputersciencedegrees, David Kirkpatrick