Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Socialt är inte gratis. Växla upp kampanjen viralt med native advertising - ExploreCurate

Socialt är inte gratis. Växla upp kampanjen viralt med native advertising


infographic-accelerating-native-advertising-using-rich-media-on-social-mediaMånga känner nog igen sig i att någon gång haft en övertro på sociala medier när det gäller kampanjer.

Ett mindre initiativ från marknadsavdelningen. Ett större (och dyrare) initiativ från reklambyrån. En lite för komplicerad tävling. En lite för dyr video. En lite för statisk kampanjsida. En lite för stor övertro på kraften i det egna sociala nätverket. En lite för slentrianmässig kanalstrategi. Anstormningen kommer inte. Kampanjen tar inte av.

När de sociala kampanjerna inte blir virala kan det självklart bero på att konceptet, ämnet, idén inte var tillräckligt intressant. Men troligtvis har många kampanjer störtat därför att de inte fick en initial knuff och en lite mer genomtänkt kanalanalys.

Native advertising är erfarenheten av en övertro på sociala medier som gratiskanaler

Var finns de vi vill nå och engagera? I vilken kanal, när och hur brukar de visa sitt engagemang? När vi nu lagt rätt stora pengar på innehåll och webbproduktion, är det då inte rimligt att vi också lägger en peng på att knuffa igång vår kampanj?

Om vi tänker efter så borde det ju finnas en relation mellan att de 2 mest använda sociala mediekanalerna Facebook och Twitter inte låter oss använda deras kanaler utan att lämna en grindslant. De båda är ju trots allt hyfsat värderade utifrån sin i särklass viktigaste intäktsmodell… annonser.

Relaterade artiklar:

Fånga upp en del intressanta insikter i den här grafiken om Native advertising.

infographic-accelerating-native-advertising-using-rich-media-on-facebook-twitter-linkedin (1)

Källa: Moontoast