Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Han förlorade 1 miljard idag. Se hela Forbes lista över miljardärer - ExploreCurate

Han förlorade 1 miljard idag. Se hela Forbes lista över miljardärer


wealthy

Det har varit en tuff dag för Stefan och Mark

Ibland undrar man hur man kommer att se ut när man blir äldre. Kanske som Mr Tadashi. Däremot är det tveksamt om jag kommer att öka min förmögenhet med 314 miljoner dollar på en dag. Tyvärr. Man får trösta sig med att det är lika otroligt att jag kommer att förlora 631 miljoner dollar på en dag. Det har H&M:s Stefan Persson gjort idag. Han är nog i sin tur glad för att inte ha förlorat en miljard dollar som Facebooks Mark Zuckerberg.

Forbes har listan över världens alla miljardärer

Nuförtiden är Forbes lista över världens alla miljardärer online och det går att välja kategorier, söka och se länder, branscher mm. Det kan vara skadligt att gå igenom den här listan för länge (man förlorar egenskaper som tacksamhet, verklighetsförankring mm), men ett par nedslag är intressant.

  • Världens rikaste man är Bill Gates. Han är tillsammans med Larry Ellison, Oracle (5:e plats) de enda ”techpersoner” på 10 i topp listan och är med sina 77,6 miljarder dollar nästan tre gånger så rik som Mark Zuckerberg (26,8) på 20:e plats.
  • Ägarna till Angry birds, Candy chrush m. fl. får ursäkta men på Forbes lista ligger man långt efter spelmagnater inom klassisk casino.
  • Jeff Bezos, Amazon.com ligger på 18:e plats och Steve Ballmer, Microsofts förra VD återfinns på 30:e plats.
  • Larry Page på Google hittar vi först på 48:e plats, 2 placeringar bakom Michael Dell, mannen bakom… Dell.
  • Trots dagens formsvacka är H&M:s Stefan Persson bäste svensk på en 16:e plats. Men var finns Ingvar Kamprad, IKEA:s grundare? Jo, han återfinns först på 371:e plats. Ingvar har troligtvis (och redan bevisat) rätt skarpa skattejurister…).
  • Gå in själv och leta efter äldre släktingar ni inte kände till. Jag har kollat upp Mr Tadashi och vi var tyvärr inte släkt i raka led.

Det här är länken: http://www.forbes.com/billionaires/list/#tab:overall