Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Har sociala medier tagit en ny roll eller visar MH370 att de traditionella nyhetsmedierna är hotade på allvar? - ExploreCurate

Har sociala medier tagit en ny roll eller visar MH370 att de traditionella nyhetsmedierna är hotade på allvar?


Malaysia-Airlines-Missing-InfographicDen 8:e mars rapporterades flyg MH370 som försvunnet. Planet hade startat från Kuala Lumpur och var på väg till Beijing. Senast idag kunde man läsa om olika teorier om vad som egentligen hänt, men det förblir teorier ända fram till att man hittar planet och det har man ännu inte gjort nu 20 dygn senare. Det försvunna planet har skapat en slags crowdsourcad (kollaborativ) undersökning i sociala medier.

Twitter var den första kanalen som många hörde om nyheten och samtalet har ända sen dess fortsatt i kanalen med över 4 miljoner tweets innehållande MH370 fram till idag.
Sidan om det försvunna planet på Wikipedia har gått från initiala 85 ord till nu mer än 4 000 ord.

I den här grafiken kan du se hur samtalet, undersökningen och spekulationerna om det försvunna MH370 planet växt och förgrenat sig sen dagen då planet försvann.

Har sociala medier tagit en ny roll eller visar MH370 att de traditionella nyhetsmedierna är hotade på allvar?

Print
Källa: Beutlerink, Digitalinformationworld