Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Journalism är inte innehållsproduktion (engelska) - ExploreCurate

Journalism är inte innehållsproduktion (engelska)


Innehåll. Content.

Idag är det många som känner sig kallade till det som journalisterna tidigare hade ensamrätt om och då reklamskribenter och kundtidningsproducenter ansågs tillhöra ett helt annat skrå. Idag känns det svårare att urskilja vad som är vad. Vad är egentligen journalism och vad skiljer det journalistiska  innehållet från det innehåll som alla nu efterfrågar och benämner som ”storytelling”, ”native advertising” och inte minst ”content marketing”? Den här artikeln av Danny Christon ger en bra fördjupning i ämnet.

Journalism is often a form of dissidence, an activity that many of those in power would prefer simply not exist. There is a reason why 70 journalists were killed last year in countries throughout the world.

Läs hela artikeln (engelska) på techcrunch.com