Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är "less is more" en bra grundregel för att öka konverteringsgraden - ExploreCurate

Därför är ”less is more” en bra grundregel för att öka konverteringsgraden


Allt fler företag får mer och mer erfarenhet av att arbeta med leadsgenerering och konvertering i de digitala kanalerna. Varje företag behöver designa sin egen ”leads- eller sales funnel” och intresset och tålamodet att testa sig fram (testa, mäta, analysera, justera, testa igen o s v…) är den viktigaste framgångsfaktorn tillsammans att förstå sina trafikkällor.

Läs tidigare artikeln Den djupa förståelsen om trafikkällor är den viktigaste insikten för digital framgång som också innehåller ett relevant Whitepaper.

Men det är också bra att identifiera relevanta grundregler i arbetet med att öka konverteringsgraden. I undersökningen Website Optimization Benchmark Report genomförd av Marketingsherpa bad man erfarna digitala marknadsförare att gradera vikten av olika komponenter i konverteringsprocessen och svaren ger två bra insikter.

1. Landningssidan är den viktigaste komponenten i konvertering

2. Ju färre komponenter, desto högre konvertering

chartofweek-03-25-14

Läs mer om undersökningen här