Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Ljuv (digital) musik för hela ekosystemet när användarna betalar för musiken - ExploreCurate

Ljuv (digital) musik för hela ekosystemet när användarna betalar för musiken


Skivbranschen var riktigt på dekis i början av 2000-talet och tvingades montera ned sina kontor på flera marknader. Den illegala nedladdningen hade trängt upp hela branschen i ett hörn. Sen skapades de digitala musiktjänsterna och musikbranschen (nej, vi får nog lägga av med att kalla den skivbranschen) började återhämta sig och de senaste åren har det blivit ljuv (digital) musik igen med en total omsättning (globalt) på 5,9 miljarder USD fördelat på nerladdat, streamat, abonnemangs- och annonsmodeller.

Ljuv musik för skivbolagen, men också för många artister eftersom den digitala omställningen också inneburit att avståndet mellan de som skapar musiken och de som konsumerar den har blivit kortare eller ”disruptive”. De riktiga vinnarna är nog i slutändan alla vi som älskar musik.

Infographic: The Rapid Rise of Digital Music | Statista

Källa:Statista

I premiärutgåvan av Veckans digitala insikt dök vi ner i fenomenet Spotify som då precis värderats till 4 miljarder USD.

Vill du ha Veckans digitala insikt varje vecka fyller du i din e-postadress här.,