Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför är iPhoneanvändarna så mycket mer lojala än andra? - ExploreCurate

Varför är iPhoneanvändarna så mycket mer lojala än andra?


Det pågår en ständig jakt på nya kunder och alla pratar om leadsgenerering, konvertering och optimering. I den andra änden kämpar företagen med att minska churn, d v s att få så många av de befintliga kunderna att fortsätta vara kunder när abonnemanget börjar lida mot sitt slut eller när det är dags att byta upp sig.

Infographic: iPhone Users Are a Loyal Bunch | Statista

I smartphonebranschen är konkurrensen stenhård och här är även operatörerna en spelare som i högsta grad spelar in och som inte alltid har varumärke som sin hjärtefråga. Då kan det vara skönt att ha de mest lojala kunderna. Apple har de mest lojala kunderna av alla smartphones varumärken. 76 % av kunderna kommer högst troligt att köpa nästa version av iPhone. Har man så lojala kunder behöver man kanske inte så stor reklambudget? Well, Apple la 2012 hela 662 miljoner USD på reklam (US) och var då #12 i den ligan. Ingen av konkurrenterna var i närheten. Är mer reklam därmed lösningen? Eller är det mer produktutveckling?

0708p15_25BiggestMegabrands_Chart

Källa: Statista, Adage