Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Lär dig de olika appmålgrupperna på Appstore och Google Play - ExploreCurate

Lär dig de olika appmålgrupperna på Appstore och Google Play


Det kommer nya appar varje dag. Varje minut faktiskt. Nu finns det färska siffror som visar vilka typer av appar som vi använder mest och hur det skiljer sig mellan Appstore och Google Play. De här bilderna visar den amerikanska marknaden, men den europeiska marknaden skiljer sig inte åt nämnvärt i jämförelse.

Sett till de olika kategorierna av appar kan man se att gratis och betalapparna följer varandra konsekvent på Appstore medan gratisapparna har en större andel inom sin kategori för vissa kategorier på Google Play och väldigt markant för kategorin spel.

Spel är den överlägset mest nerladdade appkategorin på både Appstore och Google Play, men sen börjar det skilja sig åt rejält. Dagstidningar och magasin har t ex en mycket större målgrupp på Google Play medan sociala medier appar är mer populära hos Appstore målgruppen.

Appstore

appstore-categories-top-downloads-usa

Google Play

google-play-categories-top-downloads-usa

Källa: Asoft