Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför går det inte att faxa pressreleaser längre (Krönika) - ExploreCurate

Därför går det inte att faxa pressreleaser längre (Krönika)


fax
PR-byråerna var på tårna och ägde i princip sociala medier begreppet medan reklambyråerna, mediebyråerna och inte minst de traditionella medierna inte var på sin vakt. Vi är många som med fasa minns ”sociala medier blomman” som inledde varenda frukostföreläsning på PR-byråernas vindskontor i drygt ett år och vi nästan, men bara nästan önskade att Kotlers enkla tes om 4 stycken P kunde återuppstå.

Till slut blev det lite balans och intressenterna kunde enas om uppdelningen egna (ägda), köpta och förtjänade kanaler. Mediebyråerna tjurade såklart ett tag, men fortsatte sen att köpa medieutrymme åt sina kunder och framförallt i TV4. Gott så, men slutade det där? Nej, det blev ingen ordning i klassen utan falangen ”egna kanaler” startade en PR-kampanj utan dess like och med den gamla sanningen ”Content is king” har man fram till idag tagit täten i trekampen. Inte minst eftersom falangen ”förtjänade kanaler” haft lite utmaningar att visa på ROI.

Vad gör då PR-byråerna idag? Jo, de hänger såklart på ”content” trenden och tar pressreleasen till nya höjder eller åtminstone till 2014. I en undersökning på PR-byråvis framkommer det att 76 % av PR-byråerna planerar att uppdatera pressreleaserna med ”visuella storytelling inslag”. Man konstaterar också att video är ett allt för sällan inslag i PR-branschen.

PR-byråernas ägare är dock lite oroliga för att kostnaden för allt producerat digitalt innehåll ska skjuta i höjden och bli okontrollerbart. Kanske brottas man fortfarande med avskrivningar från tidigare faxinvesteringar? Kanske är det tydligt att jag aldrig fått någon lönecheck av en PR-byrå.

Här är i alla fall PR-branschens relation till innehåll idag. Kartlagt av en PR-byrå. Bara att scrolla.

140225 Krönika Johan Svensson

prnewswire_prnews_multimedia_survey_2013
Källa: PR Newswire