Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför är Facebook's köp av What's app ett riktigt kap - ExploreCurate

Därför är Facebook’s köp av What’s app ett riktigt kap


Det har spekulerats väldigt mycket om Facebooks köp av What’s app. Många stirrade sig blinda på själva summan 19 miljarder USD som i jämförelse med andra stora förvärv verkligen står ut. Läs vår tidigare artikel där vi jämför olika stora förvärv här. Men var värderingen verkligen för hög? What’s app har 450 miljoner användare. Det är enormt massa mobiltelefonnummer som skrämmer skiten ur varje Telekom bolag. Det innebär också att Facebook värderade varje användare till 42 dollar och det är faktiskt en relativt låg värdering.

Infographic: Facebook Paid $42 Per WhatsApp User | Statista
You will find more statistics at Statista

Om man tittar på marknadsvärdet på dessa bolag kan man säga att Facebook’s köp av What’s up faktiskt var ett riktigt kap. Nu väntar marknaden på om What’s up användarna kommer att få ta emot reklam och hur man reagerar på det. Just en reklamfri app har varit ett av What’s up’s huvudargument (ingen reklam).

Förvärvet innebär också att Microsoft och Facebook nu blir de riktiga utmanarna till tronen inom mobiltelefoni. För vad ska Telia, Telenor och övriga egentligen svara med om Skype respektive What’s up bestämmer sig för att ta över samtalen också?;

,